Skrevt d. 13.10-2022

Havaneser bichon havanais motion og stimulering

Overvejer du at købe en havaneser bichon havanais? Så er der flere forskellige ting, der er meget gode at vide inden du køber den. Det anbefales altid, at du har en grundlæggende viden om hunderacen og dens forskellige behov. Her er stimulering og motion ofte et meget vigtigt punkt. Derfor kan du her på siden læse om en havaneser bichon havanais´ behov for motion og stimulering, da det har stor betydning for din nye hunds trivsel og velvære. Det kræver ikke det store arbejde, hvis du blot er opmærksom på det fra starten. På den måde kan sikre, at din hund trives i dit selskab og derved få en glad hund. 

Havaneser Bichon Havanais Motion Stimulering

Hunden er meget social

En havaneser bichon havanais er en meget social hund. Den trives bedst i rammer, hvor den er tryg og sammen med mennesker eller andre kæledyr. De kaldes blandt andet for "velcro dogs", fordi de klistrer sig til deres ejere. De er meget opsøgende og foretrækker at være tæt på sin familie hele tiden. 

Det er derfor vigtigt, at du har fokus på dens behov. Du skal vide, at den har brug for at være tæt på dig og kunne opsøge dig, når den har brug for det. Du skal være tilgængelig for hunden ofte. Grundet dens sociale natur er den rigtig god med andre hunde og kæledyr. Det er derfor en perfekt hund til dig, der har katte eller andre hunde. Den passer perfekt ind her, men det er dog slet ikke et krav, at du har andre dyr. Den vil dog typisk trives bedst i en familie med børn eller hunde. 

Den har brug for omsorg

En havaneser bichon havanais har derfor også et stort behov for omsorg. Den er meget afhængig af dig, og vil sætte stor pris på dig. Du skal derfor være opmærksom på, om din hund opfører sig anderledes nogle gange. Det kan være her, at du kan fange eventuelle problemer inden de bliver alvorlige. Det er derfor en god ting, at en havaneser bichon havanais er så opsøgende, som den nu engang er.

Socialisering er vigtig

Det er vigtigt, at du starter i hvalpestadiet med at socialisere din havaneser bichon havanais. Det vil sikre, at den nemt kan omgås andre mennesker og kæledyr. Du skal derfor sørge for, at du stille og roligt introducerer din hund til nye mennesker og kæledyr. Du vil derved sikre, at din hund fra hvalpestadiet kan omgås andre mennesker. 

Det bliver ofte anset som en naturlighed af mange, at hunde gerne vil snakke med andre mennesker. Det kræver dog arbejde tidligt i hundens liv, hvis den skal have nemt ved det. En havaneser bichon havanais er dog en race, hvor socialisering ikke vil være det største problem.

Hvad er en havaneser bichon havanais´ behov for motion?

Alle hunderacer har brug fo motion hver eneste dag. De skal være aktive og fysisk stimuleres. Her er en havaneser bichon havanais ikke noget særtilfælde. Du skal derfor sørge for, at din hund kan være aktiv og dyrke motion. Du skal derfor sørge for, at hunden kan komme udenfor og gå eller blot gå udenfor alene, hvis den skulle få lyst til det igen. 

Det kan gøres på flere forskellige måder, når du skal have din hund til at lave motion. Du kan gøre det ved, at går ture med din hund hver dag. Det kan gåture til morgen, middag og aften. Det kræver altså ikke noget stort behov fra din side af. Selvom det er en lille hunderace, så skal de altså fysisk stimuleres igen og igen. Derfor er det bedre slet ikke at have ham med til noget af det. 

Havaneser Motion Stimulering

Sådan kan du stimulere en havaneser bichon havanais

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til at få en havaneser bichon havanais stimuleret. Det kan vøre gåture, løbeture eller blot sørge for at få leget godt med hunden og få brugt dens energi. Det kræver altså ikke det helt store, hvis du gerne vil stimulere din havaneser bichon havanais. 

Du kan stimulere ved en helt normal gåtur med hunden. Her får den brugt noget energi. Det kan dog også være ved så mange andre ting, hvor der nemt kan bruges energi på en god måde. Det sikrer, at hunden hele tiden er i trivsel, at den bliver stimuleret og er fysisk aktiv. 

Der er mange, der køber en havaneser bichon havanais og ikke tænker videre over, at racen har brug for at kunne være aktiv hele tiden. Det betyder altså, at der vil være noget uforløst energi, hvis den ikke får lov til at komme ud med det hele første omgang.

Sådan trives din havaneser bichon havanais bedst

Hvis du gerne vil have, at din havaneser bichon havanais trives bedst i hverdagen, så er det vigtigt, at du sørger for, at den bliver stimuleret. Det betyder, at du skal give den mulighed for at lave dens daglige motion, men der skal også være plads til socialisering. 

Dens store behov for at være sammen med dig eller andre mennesker betyder, at du skal dedikere noget af din egen tid på hunden. Den har brug for, at du har fokus på den i løbet af dagen. Derfor må du aldrig undervurdere, hvor vigtigt det er, at din hund bliver stimuleret i løbet dagen. Det er meget vigtigt, at din havaneser bichon havanais trives, da den på den måde vil få det bedst mulige liv. 

Det kan derfor siges omkring en havaneser bichon havanais, at dens behov for stimulering og motion ikke er så stor, hvis det sammenlignes med andre hunderacer. Det er dog vigtigt, at den stadigvæk bliver stimuleret, da det er grobunden for, at hunden trives i dens hverdag og har det godt. Det vil kunne blive et problem for hunden i længde, hvis den ikke bliver stimuleret i løbet af dagen.