Skrevt d. 13.10-2022

Derfor skal du have en Havaneser bichon havanais

Overvejer du at købe en ny hund, men ved du ikke helt, hvilken hunderace det skal være? Så burde du overveje en havaneser bichon havanais. Der er rigtig mange gode grunde til, at du skal købe sådan en. Den er glad og nem at have som hund. Det er en sød og energisk hund, der er god social. Den vil gerne være sammen med andre kæledyr og mennesker. 

Generelt er det en nem race, hvilket er den største grund til, at du skal købe en havaneser bichon havanais. Du vil helt sikkert blive meget glad for den, så snart du har købt den til familien. Den passer perfekt til dig, hvis du er alene, men den passer også rigtig godt til den store familie med mange børn. 

Køb Havaneser Bichon Havanais

Det er en flot hunderace

Havaneser bichon havanais er en flot og sød hunderace. Den er ikke så stor, da den heller ikke bliver større end 4,5-7,3 kg. Herudover bliver den mellem 23-27 cm i højden. Du får dog en flot hund, der har en meget pæn pels. Den kommer i mange forskellige farver, hvilket kunne være hvid, sort og tobaksbrun for blot at nævne nogle af mulighederne. Du kan derfor helt sikkert godt finde en bestemt farve, hvis du gerne vil have en hund i en specifik farve. 

Dens pels er en rigtig god grund til, at det er en god hund. Den er temperaturregulerende, hvilket er en rigtig god egenskab at have. Herudover har den ingen underpels, hvilket formindsker hårtabet markant. Den er derfor rigtig god til allergikere samt slipper du for at gøre rent for hundehår 24/7 derhjemme. Dens pels kræver dog noget pleje, hvilket er vigtigt, at du får gjort. 

En havaneser bichon havanais er meget social

Hvis du leder efter en social hund, der er god med andre mennesker og dyr, så er en havaneser bichon havanais helt perfekt. Det er en af de gode grunde til at anskaffe sig en havaneser bichon havanais, da den er meget social. Den har et muntert humør, hvilket er grunden til dens popularitet. 

De kaldes for velcro hunde, da de er meget opsøgende på dens ejer og familie. De er rigtig gode med små børn og andre kæledyr. De har derfor brug for, at de altid kan komme til dig, hvis de har behov for det. De vil altid foretrække at være sammen med dig som ejer end de vil være alene hjemme. 

Dens sociale behov betyder dog også, at du ikke må lade den være helt alene for lang tid af gangen. Det kan gøre hunden ængstelig, hvis den for ofte og for lang tid er alene hjemme. Derfor skal du prioritere at være sammen med hunden, men den skal også lære at være alene hjemme, da det er umuligt for dig hele tiden at være sammen med den. 

En havaneser bichon havanais har brug for meget socialisering med andre mennesker og dyr. Det er vigtigt, at det sker i en tidlig alder. 

Hvor kommer hunderacen fra?

Denne races historie menes at komme fra Cuba. Her blev den oprette for det cubanske aristokrati som selskabshund. Racen har herefter stille og roligt spredt sig til resten af verden. Den blev speciel populær i USA i 1950´erne og 1960´erne som selskabshund og cirkushund. Den passer perfekt ind i et cirkus, grundet dens sociale færdigheder, flotte udseende og høje intelligens. Generelt er hunden i hele verden, men ses hovedsageligt i Nordamerika og Europa i dag. 

Det her kendetegner en havaneser bichon havanais

Der er mange forskellige kendetegn for en havaneser bichon havanais, der giver gode grunde til, at du skal anskaffe dig selv en. Dens pels er nem og flot. Den fælder ikke bestemt meget, da den ikke har en underpels. Den manglende underpels gør, at den er god til allergikere. 

Herudover er det en meget social hund, der godt kan lide at være sammen med andre mennesker og kæledyr. Det er derfor den perfekte familiehund. Den er intelligent og nem at lære tricks. Hvis du starter tidligt med det, så kan den nå at lære en masse forskellige ting.

Få En Havanese Hvalp

Kosten

Kosten hos hunde er altid vigtig. Der skal tages hensyn til den enkelte race for at hunden får det næringsindhold, som den har brug for. Det er dog især vigtigt, at små hund som havaneser bichon havanais, får en afbalanceret kost. Små hunderacer har nemmere ved at tage på i vægt, hvis de får for meget at spise. Derfor er det vigtigt, at du ikke giver din havaneser bichon havanais alt for meget mad, da den kan gå hen og blive overvægtig. 

Hvis du gerne vil sammensætte den rette kost til din havaneser bichon havanais, så skal der være protein af høj kvalitet, moderat fedtindhold og komplekse kulhydrater i dens kost. Så vil du helt sikkert ikke få problemer med overvægt eller andre problemer i forhold til kosten med din havaneser bichon havanais. 

Hvilken type familie passer en havaneser bichon havanais ind i?

En havaneser bichon havanais passer ind rigtig mange forskellige steder. Det er til dig, der har brug for en ny bedsteven, da din nye hund vil elske at tilbringe tid sammen med dig hele tiden. Den er også perfekt til familien med børn. Racen er rigtig god med børn og store familier, da det er en meget social anlagt hund. Herudover vil den også passe rigtig godt sammen andre kæledyr, hvis der er andre hunde eller katte i huset.

Det er en alsidig hund, der passer ind de fleste steder grundet dens munter og glad humør. En havaneser bichon havanais vil derfor med stor chance fint passe ind i alle typer af familier, da den ikke har de helt store krav. Der  angler altså ikke gode grunde til, at skal anskaffe dig en havaneser bichon havanais, hvis du skal have en hund.